Ψηφιακή Ακτινογραφία

Ο σύγχρονος ακτινολογικός έλεγχος στην Οδοντιατρική πρακτκή, σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί τον μόνο τρόπο να τεθεί σωστά η διάγνωση κάποιων παθήσεων των δοντιών και των ιστών γύρω από αυτά. Η παρουσία τραυματισμένων δοντιών, τερηδόνας μεταξύ των δοντιών, ανωμαλίες στην ανατολή των δοντιών, παρουσία εγκλείστων ή υπεράριθμων δοντιών, συγγενής έλλειψη δοντιών, βλάβες στα οστά των γνάθων είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που μπορούν να αποκαλυφθούν μέσω του ακτινολογικού ελέγχου.

Το οδοντιατρείο μας διαθέτει υπερσύγχρονο ακτινολογικό εξοπλισμό, τηρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και σας διαβεβαιώνει ότι με την χρήση ψηφιακής ακτινογράφησης τελευταίας τεχνολογίας, λαμβάνονται λήψεις εξαιρετικής ακρίβειας ενώ η απορροφούμενη ακτινοβολία είναι αποδεδειγμένα ελάχιστη, πολύ μικρότερη από συμβατά ακτινολογικά μηχανήματα, γεγονός που επιβεβαιώνεται απο λεπτομερείς ακτινολογικές μετρήσεις.

Υπάρχουν αρκετά είδη ακτινογραφιών που παρέχουν διαφορετική ποιότητα ή ποσότητα πληροφοριών και έχουν ένδειξη κατά περίπτωση.

Οπισθοφατνιακές ακτινογραφίες: Πρόκειται για μικρές ακτινογραφίες που απεικονίζουν ένα τμήμα των δοντιών στην γνάθο. Είναι απαραίτητες σε περιπτώσεις που θέλουμε να εξετάσουμε μια περιοχή των γνάθων, κάποιο δόντι που δεν φέρει εξωτερικά εμφανή βλάβη ή την κατάσταση των δοντιών μετά απο τραυματισμό.

Πανοραμικές ακτινογραφίες: Αποτελούν τις ακτινογραφίες που παρέχουν μια γενική άποψη και των δύο γνάθων μαζί.

Πλάγιες κεφαλομετρικές ακτινογραφίες: χρησιμοποιούνται κυρίως στην Ορθοδοντική για την μελέτη και την σχεδίαση μιας σωστής Ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς απεικονίζουν όλα τα οστά της κεφαλής, τα δόντια και τα οστά του προσώπου απο πλάγια όψη.

Εκτός από τις περιπτώσεις που ο ακτινολογικός έλεγχος οδηγεί στην διάγνωση, ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει στην σύγχρονη Οδοντιατρική η χρήση της για πρόληψη επιβλαβών καταστάσεων. Ο σωστός ακτινολογικός έλεγχος παρέχει ένα σύνολο πληροφοριών που κρίνεται απαραίτητος για την ασφαλή διενέργεια κάποιων οδοντιατρικών πράξεων (π.χ. τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος), περιορίζοντας στο ελάχιστο επιπλοκές και δυσάρεστες εκπλήξεις.