Λεύκανση

Τα δόντια λόγω της καθημερινής επαφής τους με χρωστικές ουσίες χάνουν το φυσικό τους χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα με την πάροδο της ηλικίας, την καθημερινή χρήση φαρμάκων, καπνού, φαγητών και ποτών με χρωστικές είναι το χαμόγελό μας να χάνει την φυσική του ομορφιά.

Όχι. Είναι πιθανόν να παρουσιαστεί ευαισθησία των δοντιών, η οποία όμως είναι απόλυτα διαχειρίσιμη και παροδική.
Μετά τη λεύκανση, το χρώμα που επιτυγχάνεται σταθεροποιείται σε δύο βδομάδες. Κατα τη διάρκεια της όλης διαδικασίας συνίσταται η αποφυγή χρήσης καπνού, κόκκινου κρασιού, τσαγιού και τροφών με χρωστικές ουσίες.
Η λεύκανση αποτελεί μια καλώς γνωστή οδοντιατρική πράξη, εδώ και αρκετά χρόνια. Όταν χρησιμοποιείται επιστημονική μέθοδος λεύκανσης από επαγγελματία οδοντίατρο, είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι σχετικά μόνιμο, αν ο ασθενής είναι προσεκτικός στη χρήση ουσιών με έντονες χρωστικές. Πρέπει να σημειωθεί, ότι το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί πρακτικώς μόνιμο, αν κατά διαστήματα γίνεται μια αναμνηστική δόση λεύκανσης και όπως είναι φυσικό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε μη καπνιστές ασθενείς.